U decembru zabilježen pad prometa trgovine na malo

Ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru prošle godine, posmatran u tekućim cijenama, ostvario je pad od 0,6 odsto u odnosu na prethodni mjesec, podaci su Agencije za statistiku BiH.

Rast prometa od 0,2 odsto ostvaren je u trgovini prehrambenim proizvodima, odnosno hranom, pićem i duvanskim proizvodima, dok je pad prometa neprehrambenim proizvodima iznosio 0,9 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan desezonirani promet trgovine na malo u BiH u decembru prošle godine je manji za 0,2 odsto u odnosu na novembar iste godine.

Pad prometa od po 0,5 odsto ostvaren je i u trgovini prehrambenim proizvodima i neprehrambenim proizvodima.

Ukupan promet trgovine na malo u BiH, posmatran u tekućim cijenama, u decembru prošle godine veći je za 16,6 odsto u odnosu na isti mjesec prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima u decembru prošle, u odnosu na isti mjesec 2021. godine, veći je za 18 odsto, a neprehrambenim proizvodima za 13 odsto.

Posmatrano u stalnim cijenama, ukupan promet trgovine na malo u posljednjem mjesecu lani ostvario je rast od 12,4 odsto, u odnosu na decembar prethodne godine.

Promet prehrambenim proizvodima ostvario je rast od 5,6 odsto, a neprehrambenim proizvodima rast od 19,4 odsto.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79