U devetom danu potrage za Ružicom Bičvić uključuje se i FUCZ

Danas je deveti dan potrage za Ružicom Bičvić iz sarajevskog naselja Dobrinja, čiji je nestanak prijavila porodica 20. aprila. U potragu će se uključiti Federalna uprava Civilne zaštite, potvrđeno je za portal Radiosarajevo iz Gorske službe spašavanja Novi Grad Sarajevo.

Naglasili su da porodica nestale intenzivno komunicira s građanima koji proslijeđuju informacije, te da se na osnovu njih, između ostalog, vrši potraga.

Kako nam je rečeno, danas će se pretraživati veliki dio terena.

U prethodnim danima, Gorska služba spašavanja Novi Grad Sarajevo je imala nekoliko preporuka za građane.

Osim fotografije pročitajte tekstualni opis fizičkog izgleda Bičvić, te da na osnovu toga zapažajte. Ako pretpostavljate da je riječ o nestaloj, fotografišite je i fotografiju proslijedite nadležnim.

Pokušajte uspostaviti komunikaciju s osobom.

Oni koji žele pomoći u potrazi moraju biti vrlo oprezni. Da opreza ne manjka, potvrđuje situacija kada se Gorska služba sa svojim vozilom našla u minskom polju tokom potrage.Suočili su se i sa jednom interesantnom situacijom. Tokom potrage za Bičvić našli su ženu čiji nestanak nije bio prijavljen, a koja stanuje u blizini nje – na Dobrinji.

– Ukoliko je neko ugleda, prepozna neka mi javi na broj 061/351-786. Na sebi je imala bež sako, karirane smeđe hlače i crne tenisice. U ruci je nosila crveni ceker. Zove se Ružica Bičvić, a često zna reći kada je pitaju kako se zove Ružica Rubčić. Policija je već obaviještena, pa možete i najbližoj policijskoj stanici prijaviti – napisala je kćerka Ružice Bičvić na Facebooku.

Sve informacije možete proslijediti kontaktiranjem policije ili pozivom na sljedeće brojeve telefona:

387 62 112 700

387 62 672 772

Bičvić ima demenciju. U dva navrata je nestajala na području Grbavice gdje je ranije živjela misleći da je tu njen dom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79