U Duisburg lišen slobode muškarac koji je likvidirao Mirsada D.

Bugarski državljanin, star 38 godina, ulišen je slobode u Duisburgu zbog sumnje da je likvidirao Mirsada D., muškarca porijeklom iz Bosne i Hercegovine.

Kako su prenijeli njemački mediji, osumnjičeni se trenutno nalazi u pritvoru, a više detalja o samom slučaju tek će biti saopšteno.

Podsjetimo. Mirsad D. (53) likvidiran je krajem aprila, 2022. godine u Duisburgu, gdje je bio na privremenom radu. Naime, neposredno nakon Uskrsa, 19. aprila, njegove kolege s posla su prijavile njegov nestanak i alarmirali policiju.

Policija je tada u stanu, u gradskoj četvrti Markslohu pronašla Mirsada D. koji je bio teško povrijeđen, bez svijesti i s teškim povredama glave. Odmah mu je pružena ljekarska pomoć, nakon čega je hospitalizovan. Svega dva dana kasnije, 21. aprila 2022. godine podlegao je teškim povredama. Policija je tokom njegovog boravka u bolnici očekivala da će Mirsad D. doći svijesti i dati neke informacije o samom napadu, ali se to nije desilo Do nekih konkretnih informacija, pa čak ni svjedoka napada, policija nije mogla doći, jer je Mirsad D. – čija žena i sin žive u BiH – živio vrlo povučeno.

Upravo zato, Državno tužilaštvo u Duisburgu u maju je ponudilo je nagradu od 4.000 eura za informacije koje bi dovele do osumnjičenog. Da li je lišenje slobode bugarskog državljanina rezultat ponuđene nagrade ili je riječ o operativnim aktivnostima koje su dovele do lišenja slobode, policija nije saopštila, javljaju Nezavisne.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79