U dvije odvojene nesreće u Sarajevu teško povrijeđeni pješakinja i biciklista

Na području Sarajeva jučer, 15. oktobra, desile su se dvije saobraćajne nesreće u kojoj su teško povrijeđeni pješakinja i biciklista.

Kako su saopćili iz kantonalnog MUP-a, u 6:20 sati na raskrsnici ulica Put mladih muslimana i Urjan dedina, općina Centar, Škoda Fabia, kojom je upravljao P.R. (2002.) iz Sarajeva,, udarila je pješakinju B.A. (2003.), također iz Sarajeva.

Pješakinji su na Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu (KCUS) konstatatovane povrede opasne po život te je zadržana na Klinici za anesteziju i reanimaciju.

Protiv vozača je podnesena krivična prijava zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo “Ugrožavanje javnog saobraćaja” te je uhapšen. Predat je u prostorije za zadržavanje uhapšenih osoba, a o svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu.

U 16 sati u ulici Kurta Šorka, u mjestu Bačići, općina Novi Grad, Volkswagen Golf 4, kojim je upravljao L.V. (1964.) iz Vogošće je udario u bicikl kojim je upravljao O.N. (1975.) iz Sarajeva.

Biciklista je zadobio teške povrede te je prevezen na KCUS. Smješten je na Kliniku za neurohirurgiju na kojoj je zadržan za daljnje liječenje. O ovom slučaju je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, saopćili su iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79