U FBiH traje isplata pomoći EU, jeste li dobili novac?

Isplata pomoći Evropske unije energetski siromašnim domaćinstvima koja su ostvarila pravo na pomoć nakon provedenog javnog poziva počela su u četvrtak.

Ministarstvo rada i socijalne politike FBiH unijelo je naloge za svih 79 općina i gradova još prošle sedmice. Ministarstvo finansija proslijedilo je naloge općinama, a određeni broj njih već je pustio sredstva krajnjim korisnicima.

Među prvima koji su to uradili je Ljubuški. Kako su za Oslobođenje potvrdili iz Ureda gradonačelnika, Ljubuškom pripada nešto više od pola miliona maraka. Grad Mostar je dobio 2.421.400 KM i proslijedio na račune 15 poslovnih banaka kako bi bilo distribuirano na račune 5.966 građana.

U Sarajevskom kantonu Općina Vogošća je uplatila sredstva za 2.613 korisnika, dok će u nekim općinama kao što je Stari Grad početi dodjela naredne sedmice.

“Ukupno 2.859 osoba ima pravo na pomoć EU od 1.131.473,93 KM, kažu iz ove općine.

U Općini Ilidža su potvrđena 4.892 zahtjeva za uplatu, a obrađeno je i isplaćeno više od 50 posto njih.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79