U Foči i Bijeljini pronađene i oduzete skoro četiri tone duhana

Pripadnici Državne agencije za istrage i zaštitu (SIPA) danas su u saradnji sa ppripadnicima Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske izveli operativnu akciju kodnog naziva „Skuter 2“ koja je usmjerena protiv nedozvoljenog prometa akciznim proizvodima.

Pripadnici SIPA-e pretresli su osobe, stambene i poslovne objekte na četiri lokacije u Foči i Bijeljini. Uhapšene su tri osobe zbog sumnje da su počinili krivično djelo organizovani kriminal, u vezi sa krivičnim djelom nedozvoljen promet akciznih proizvoda.

Prilikom pretresa pripadnici SIPA-e otkrili su i privremeno oduzeli 1.259 kutija cigareta, oko 3.810 kilograma raznog duhana, četiri vage, pet mobitela i četiri SIM kartice, 16.000 eura, 630 američkih dolara i 5.500 konvertibilnih maraka, te druge predmete koji mogu poslužiti kao dokaz u daljem krivičnom postupku.

Operativna akcija „Skuter 2“ realizovana je po naredbama Suda Bosne i Hercegovine i Tužilaštva Bosne i Hercegovine.

Osumnjičeno su privedeni u prostorije SIPA-e i nad njima je u toku kriminalistička obrada.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79