U glavnom gradu 50 domaćinstava živi u mraku zbog spora upravitelja zgrade i Elektroprivrede

Pedeset domaćinstava u zgradi na adresi Prvomajska 29 u Sarajevu nema struje. Pod svjetlošću svijeća žive već dva dana zbog spora između upravitelja zgrade i Elektroprivrede.

Dok trpe štetu za koju nisu krivi, s pravom postavljaju pitanja ko će riješiti situaciju i hoće li im iko nadoknaditi izgubljeno.

U razgovoru za Klix.ba stanari ove zgrade u Švrakinom Selu ističu da su izrazito potreseni cijelom situacijom te navode kako su prisiljeni na život u uslovima sličnim onima u ratu.

Ovdje su nam sve iskopali, Elektroprivreda je isključila struju rekavši da upravitelj mora završiti posao”, ispričala nam je jedna od stanarki.

Dodala je i kako su danas obavljani neki radovi, ali kako je stanarima rečeno kako struje neće biti do 16. decembra. Do tada su, kaže, osuđeni na život pod svjetlošću svijeća i mobitela.

Nestanak struje uzrokovao je mnoge probleme koji se direktno ogledaju u većim troškovima, namirnicama i lijekovima koji propadaju, nemogućnosti obavljanja svakodnevnih poslova poput kuhanja i tuširanja…

Nadležni se, kako kažu stanari, ne odazivaju i ne pomažu im. Sedamdesetogodišnja Vasvija je jedna od najstarijih stanarki zgrade i njene komšije kažu kako njoj ova vanredna situacija najteže pada.

Liječim se od karcinoma, šećeraš sam na inzulinu, imala sam moždani udar… imam 17 dijagnoza, ne želim da ih nabrajam. Teško sam pokretna, rijetko izlazim. Da mi nije komšiluka, ne znam kako bih”, objasnila je, dodavši kako se u mraku loše osjeća, a njen inzulin stoji u frižideru, koji sada ne radi.

Mnogo toga bi, kaže Vasvija, rekla i objasnila, ali sad joj je najveći problem što joj se u frižideru kvare lijekovi i hrana, a živi od 360 KM penzije.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79