U gradskim autobusima je mračno kao u tunelu!

Na adresu redakcije portala BlMojGrad stiglo je pismo i fotografije čitateljke koja redovno koristi gradski prevoz. Nezadovoljna je kako kaže mrakom u autobusima i “sakrivenim ulicama”.

Njeno pismo prenosimo u cjelini:

Spontano se odlučih da reagujem i da dam mali doprinos ideji da neke stvari pokušamo promijeniti. Osjećala sam se kao lik iz davne TV serije ” Koze”,Stojan Mutikaša koji kaže:

“Ja i narod ćemo vikati…”

Uspješno ili bezuspješno, ali znam da trebamo svi dati doprinos za bolje sutra. Znam da se direktori autoprevoza i oni koji odlučuju da zalijepe reklamu na autobus ne voze u gradskom prevozu. Ali da se voze sigurno ne bi imali ideju da se reklama zalijepi preko cijelog stakla.

Umjesto da mi koji smo platili kartu, vozimo se i uživamo u ljepoti nasega grada, zurimo u mrak i pitamo se da li ćemo izaći na pravoj stanici. Sumorna svakodnevnica nezaposlenog naroda uz tamna stakla ni kod najvećeg optimiste koji je u autobusu neće izazvati pozitivno osjećanje.

Zamolila bih da oni koji odlučuju o reklamama da razmisle kako se osjećaju putnici.

Fotografije iz autobusa su “mrak”, kao i atmosfera koja je unutra. Uz rukohvate su reklame za viršle,a srednja izlazna vrata su u totalnom mraku. Da ne bude da samo kritikujemo,autobus je nov, uredan i išao je na vrijeme.:)

Život čine male stvari.

Mali pomaci učiniće život ljepšim.

Nećemo mrak!

Želimo svjetlost!

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79