U Grčkoj nestao Srbin Radovan Juračić

Grčka intenzivno traga za državljaninom Srbije Radovanom Juračićem koji je nestao kada je navodno iz Atine brodom krenuo do ostrva Kos.

Radovan se 28. maja ukrcao u autobus koji je iz Srbije krenuo ka Atini. Zatim je 29. maja trebalo da se ukrca na putnički brod u luci Pirej koji je plovio do ostrva Kos. Međutim, njegov nestanak je prijavljen organizaciji “Smile of the Child ” 31. maja koja je odmah objavila detalje o njemu, a na zahtjev porodice jer postoji sumnja da mu je život u opasnosti.

Njega je na ostrvu Kos trebalo da sačeka prijatelj, međutim, on tvrdi da se Radovan nikada nije iskrcao iz broda.

Supruga nestalog Radovana rekla je da se čula sa njim uoči nestanka i da je zvučao normalno.

“Mi sem kuma nemamo prijatelje i rođake u Grčkoj. Ne znam šta mu se dogodilo, nikada ranije nije ovako nestao”, rekla je ona.

Dragana je dodala da ju je kontaktirala Ambasadu Srbije u Grčkoj i da za sada nema novih informacija o njenom suprugu.

“Trenutno se provjerava da li se Radovan ukrcao na brod, poslat je i zahtjev za praćenje njegovog telefona”, rekla je ona za Telegraf.

Grčka policija je sinoć objavila saopštenje u kom se navodi da je Radovan visok 1,75 cm, težak 85 kilograma, braon kose i sivih očiju. Nije poznato šta je imao na sebi od odeće u trenutku nestanka.

Poziva se svako ko ima bilo kakvu informaciju da kontaktira udruženje “Smile of the Child “, ili nacionalni kol centar za nastala lica, kao i policijske stanice u zemlji ili putem aplikacije Missing Alert

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79