U grupi Sade Đuguma i „gladni revolveraš“: Pucao jer je predugo čekao picu

Nakon što je Federalna uprava policije u Mostaru izvela spektakularnu akciju Inpact kada je razbijena osmočlana kriminalna grupa na čelu sa Sadom Đugumom,osumnjičeni su privedeni u policiju gdje ih isljednici saslušavaju.

Opasan kriminalac

Ko su ostali članovi grupe Sade Đuguma

Među uhapšenima je i Adnan Šljivić (33) osoba koja je vrlo dobro poznata policiji po mnogim pucnjavama, a mediji su ga nazvali „gladni revolveraš“. Nadimak je dobio kada je 2017. godine ispalio hitac u plafon fast fooda u Ulici kralja Tomislava u Mostaru. Naime, Šljivić je pucao jer je predugo čekao hranu. Nakon što su mu radnici dali picu sjeo je u auto i pobjegao, a hranu nije platio. Nedugo nakon toga je uhapšen, ali policija nije pronašla pištolj iz kojeg je pucao, piše Avaz.

O kakvom se profilu kriminalca se radi dovoljno govori i događaj koji je 2007. godine frapirao i najiskusnije policajce. Naime, Šljivić je pokušao ispaliti projektil iz zolje u jedan ugostiteljski objekt u Starom gradu u kojem se nalazilo nekoliko desetaka gostiju. Šljivića je prethodno, tada kao 20-godišnjaka iz objekta izbacio vlasnik, jer je maltretirao goste. Intervencijom građana i dolaskom policije tada je spriječeno krvoproliće. Prilikom sprječavanja Šljivića da ispali projektil, došlo je do naguravanja u kojem je naboj iz bacača ispao na zemlju prilikom čega, srećom, nije došlo do eksplozije.

Ukrao novac za penzije

Šljivić je privođen i 2010. jer se sumnjičio za saučešće u ubistvu autoprevoznika iz Metkovića, Mirka Grubišića Grube.

On je svom dosjeu dodao i sumnju u umješanost u spektakularnu pljačku 300.000 maraka namijenjenih za isplatu penzija iz kombija HP Mostar koja se dogodila 2008. godine u Čapljini.

Detalji akcije FUP-a: Saučesnik Sade Đuguma dok su specijalci razvaljivali vrata pokušao drogu baciti u sudoper

Pala otmičarska banda Sade Đuguma: Biznismen ih angažirao da naplate dug, a oni ga oteli i reketirali


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79