U GV Tuzla opušteno: O katastrofalnom stanju u Domu zdravlja raspravljat će online, građani bijesni

Admir Čavalić, vijećnik u Gradskom vijeću Tuzla i ekonomski analitičar, na svom zvaničnom Facebook nalogu objavio je videozapis u kojem upozorava na nelogičnu odluku GV Tuzla. Odlučeno je da se današnja sjednica održi online, putem platforme Zoom, iako za to nije bilo konkretnog razloga. Čavalić upozorava da se rasprava vijećnika iz udobnosti vlastitih domova ne vodi više nigdje na prostoru čitave BiH, što je bio slučaj u toku najtežih valova pandemije.

“Nas par idemo u Gradsku vijećnicu – principijelno jer smo izabrani da se borimo za građane i da pričamo (ne da šutimo kao većina)” – kaže Čavalić.

“Jedini razlog zašto je to tako jeste činjenica da na sjednici imamo izvještaj Doma zdravlja Tuzla, ali i niza drugih javnih poduzeća i ustanova, kao i Nacrt budžeta za 2022.godinu. U ovom nacrtu se (opet) udara na djecu oboljelu od dijabetisa. Nisu predviđena sredstva za njih, a što ćemo sutra pokušati vratiti.

👉🏻 Danas smo pripremili dopis Ombdusmanu za ljudska prava u vezi nametanja fantomskih ZOOM sjednica Gradskog vijeća…

Posted by Admir Čavalić on Wednesday, 27 October 2021

Žalosno je što je naš grad uistinu “grad slučaj” po pitanju demokratije i uobičajnih demokratskih odnosa. To mi daje snagu da se dalje borim za istinu, ali i neku bolju, normalniju Tuzli. Napominjem – ovakvo ponašanje nije normalno – nije normalno da samo mi u Bosni i Hercegovini idemo online, dok svi vode politiku uživo” – zaključio je Čavalić.

⏰ Zoom demonkratija u Tuzli ⏰

📌 Sutra je sjednica Gradskog vijeća našeg grada. Ista će se održati putem Internet…

Posted by Admir Čavalić on Wednesday, 27 October 2021

Indikativno je da se ove sjednice zakazuju neovisno od epidemiološke situacije i mjera – već samo kada su teške teme na dnevnom redu. Sada je to izvještaj Doma zdravlja Tuzla o čemu danima piše Karton revolucija.

U svojoj zadnjoj objavi su javnosti otkrili i potresno svjedočenje zaposlenice Doma zdravlja. Na reakciju su pozvali sve nadležne, ali i ministra Božu Jurića, koji se o ovom problemu uopšte ne oglašava.

Policija, tužilaštvo, političari imate dužnost da reagujete, hitno i odmah!
Časni novinari, pričajte o ovome, građani i…

Posted by Karton revolucija on Wednesday, 27 October 2021 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79