U Hercegovini postavljena dva savremena radarska sistema

MUP Hercegbosanske županije je objavio priopćenje da je sustav za nadzor prometa (Smart eye) na području odgovornosti MUP- a HBŽ postavljen na magistralnoj cesti M-16 Šujica-Kupres i na magistralnoj cesti M-6.1 Livno-Tomislavgrad u mjestu Lopatice počeo s radom 1.9.2021. godine.

Počiniteljima prekršaja za koje se nedvojbeno utvrdi da su od 1.9.2021 godine evidentirani kao prekršitelji iz slijedećih članaka:

čl. 33 (uporaba mobitela u vožnji),
čl. 34. (uporaba sigurnosnog pojasa u vožnji),
čl. 45. (prekoračenje brzine),
čl. 209. (neregistriranost preko 30 dana) ičl. 210. stavak 3. (neregistriranost do 30 dana), kao i eventualnih drugih članaka iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama u HBŽ se dostavlja obavijest o počinjenom prekršaju kako bi se utvrđivanjem identiteta prekršitelja istima mogli uručiti prekršajni nalog ili podnijeti zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka.

Ukoliko je prekršitelj tijekom jednog dana u više navrata počinio prekršaja iz navedenih članaka, u tom slučaju protiv počinitelja će se podnijeti Zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka kod mjesno nadležnog suda od strane ustrojbene jedinice gdje je isti prvi put toga dana evidentiran u prekršaju, a u opisu prekršaja navest će se na koliko mjesta je toga dana prijavljeni evidentiran sustavom za nadzor prometa, navedeno je iz MUP-a HBŽ.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79