U Hrvatskoj “pala” opasna dilerka heroina, policija traga za 29-godišnjim Bosancem

Žena (49) je lišena slobode pod sumnjom da je nabavljala veće količine heroina te ga dilala na području Metkovića.

Uz nju je lišen slobode i 58-godišnjak od kojeg je kupila dio droge, a najveći dio je nabavljala u BiH. U bijegu se nalazi 29-godišnjak osumnjičen da joj ga je prodao.

Ne navodeći količinu droge koju su zaplijenili, iz dubrovačko-neretvanske policije su kazali kako su zbog neovlaštene proizvodnje i prometa drogama krivično prijavili 49-godišnjakinju i 58-godišnjaka, koji su oboje hrvatski državljani, te 29-godišnjeg državljanina BiH za kojim je raspisana potraga.

Ističu kako su nakon višemjesečne kriminalističke istrage utvrdili da je 49-godišnjakinja u najmanje 30 navrata prodala heroin konzumentima s područja Metkovića, navodno u paketićima od jednog do dva grama.

Drogu je najvećim dijelom kupovala od 29-godišnjaka na području BiH, nakon čega je drogu prenosila preko granice, a dio je kupovala i od 58-godišnjaka na području Metkovića.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79