U Hrvatskoj uhapsili nastavnicu jer je pokušala ući u školu bez kovid potvrde

Policija je u dvorištu osnovne škole u Garčinu kod Slavonskog Broda uhapsila nastavnicu, koju je pokušala da uđe u školu bez kovid potvrde.

Iz policije su naveli da su dobili poziv da osoba ometa ulazak učenika u školu i da ne ispunjava uslove za ulazak u obrazovnu ustanovu.

“Nastavnica je puštena nakon obrade”, kažu u policiji.

Direktor Osnovne škole “Vjekoslav Klaić” u Garčinu kod Slavonskog Broda Danijela Erić rekla je da je pozvala policiju nakon što je nastavnica likovnog jutros bez kovid potvrde pokušala da uđe u školu u čemu je spriječena.

Ona tvrdi da je nastavnica na ulazu u školu snimala mobilnim telefonom i da je pitala otkud joj pravo da je pita za kovid potvrdu.

Erićeva kaže da je juče na nastavu došla i vjeroučiteljica, koja prije ulaska u zgradu nije htjela da pokaže kovid potvrdu, potvrdu da je preboljela kovid 19 ili negativan test.

“Prema uputstvima resornog ministarstva, Nastavnog zavoda za javno zdravstvo i odluke Kriznog štaba nismo je mogli pustiti u zgradu škole”, rekla je za Erićeva.

Ona kaže da zaposleni ne moraju da se vakcinišu, ali da se moraju testirati, što su pravila za ulazak na radno mjesto.

U Hrvatskoj su od juče obavezne kovid potvrde u javnom i državnom sektoru, a za one koji nisu vakcinisani ili nisu preboljeli kovid uvodi se bezbjednosna mjera obaveznog testiranja.

Prilikom dolaska na posao svi javni i državni zaposlenici, kao i oni u organima na lokalnom nivou moraju da predoče digitalnu kovid potvrdu EU.

Zbog uvođenja obaveznih kovid potvrda širom Hrvatske održavaju se protesti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79