U izolatoriju na Podhrastovima na današnji dan preminula je Belma Šoljanin, tri dana nakon što se porodila

Na izolatoriju na Podhrastovima u Sarajevu, na današnji dan prije godinu preminula je 37-godišnja Belma Šoljanin, direktorica Instituta za majku i dijete, filantropkinja koja je godinama nesebično pomagala mladim mamama i trudnicama da lakše i uspješnije shvate ulogu roditeljstva.

Šoljanin, koja je bila zaražena koronavirusom, samo tri dana prije smrti porodila se u Ginekološko-akušerskoj klinici KCUS-a te na svijet donijela zdravog dječaka koji je bio negativan na virus.

– Na današnji dan, jedno srce prestalo je da kuca, a nama koji smo te poznavali ostala je neizbrisiva tuga i bol. Uvijek u našim mislima i srcu Belma Šoljanin – napisali su iz Instituta za majku i dijete.

Ona je, prema podacima KCUS-a, u 35. sedmici trudnoće primljena u izolatorij na Podhrastovima, gdje je imala obostranu upalu pluća i ozbiljnu kliničku sliku.

Liječena je i ljekari su pustili da se trudnoća razvija do minimalne zrelosti bebe. Potom su morali obaviti porod, carskim rezom, kako ne bi izgubili bebu.

Ovo je bio prvi slučaj u BiH da je od posljedica koronavirusa život izgubila porodilja.

Uz tek rođenog sina, iza nje su ostali i suprug i dvije kćerkice.

– Kada ispod srca imaš još jedno srce, a dva srca kod kuće svaka komplikacija, svaki bol, svaki sekund neizvjesnosti, brojanje dana bolesti je vječnost. Taj strah niste doživjeli. Covid postoji. Ko ne vjeruje trebao bi proći kroz odjel izolatorija.Čuvajte se… – bio je posljednji status Belme Šoljanin.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79