U Izraelu i Palestini nema povrijeđenih državljana BiH: Grupa bh. radnika se vraća kući

Prema posljednjim informacijama s kojim raspolaže Ambasada BiH u Izraelu niko od bh. državljana koji borave u toj zemlji nije povrijeđen niti poginuo u toku dosadašnjeg oružanog sukoba Izraelaca i Palestinaca.

Kako piše “Klix.ba” na sjeveru Izraela je boravila i grupa od 18 radnika, sa područja Usore i Tešnja, ali oni će danas napustiti Izrael i vratiti se kući s obzirom da situacija nije stabilna i da se svima preporučuje da izbjegavaju putovanja u tu zemlju, kao i izlazak iz nje. Ostali bh. državljani su dobro.

Treba istaći da su najveći sukobi u Jerusalimu i Gazi, ali da je do napada došlo i u ostatku područja.

Vatreni sukobi između izraelske vojske i palestinskog Hamasa traju već četiri dana, a broj poginulih u dosadašnjim izraelskim napadima na Pojas Gaze dostigao je 119, uključujući 31 dijete, a broj ranjenih iznosi više od 800.

Iz pojasa Gaze dolaze vijesti da se brutalno ubijaju nedužni civili, a sve je nastavak sukoba koji traju danima, a očigledno pretvara se u pravi rat.

Izrael je danas pokrenuo dosad najveću kampanju bombardovanja Gaze, angažujući kopnene, vazdušne i pomorske snage. Izraelska vojska saopštila je da je operacija osmišljena kako bi uništila mrežu tunela koje su koristili palestinski militanti.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79