U jednom danu od koronavirusa preminuli otac i sin

U Goraždu se svakim danom povećava broj zaraženim koronavirusom. Zbog teške situacije u BPK Goražde i prepunjenosti kapaciteta Covid odjela Kantonalne bolnice, u kojem su pacijente jučer počeli smještati u bolničke hodnike, stavljen je u funkciju i vanbolnički izolatorij u Đačkom domu.

Najteži slučajevi se upućuju u POdhrastove Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu. I pored nadljudske borbe ljekara, virus je odnio još dva života iz Goražda.

Tamošnji građani su potreseni kada su čuli da su ih u jednom danu napustili Elvedin i Redžep Lepenica.

Obojica su zbog teške kliničke slike bili smješteni na Podhrastovima gdje je ove srijede poslije ponoći u 71. godini života preminuo Redžep, a samo nekoliko sati kasnije i njegov 48-godišnji sin Elvedin.

Iza Elvedina je ostala supruga MInka, sinovi Adnan i Eldin.

Epidemiološka situacija u BPK Goražde je izuzetno pogoršana, a u ovom kantonu je 388 aktivno zaraženih osoba. Sve je veći broj smrtnih ishoda u ovom kantonu. Tako je i ova vijest o smrti oca i sina u razmaku od samo nekoliko sati, građane ostavila u šoku prenosi Hayat.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79