U jednom lokalu zatečeno 235 ljudi, u dva se feštalo nakon radnog vremena

Ilustracija

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske za vikend su u tri ugostiteljska objekta u Mrkonjić Gradu, Banjaluci i Tesliću zabilježila kršenje mjera za prevenciju širenja virusa korona.

U ugostiteljskom objektu u Mrkonjić Gradu policija je u petak oko 21 sat zatekla čak 235 osoba.

Banjalučka policija je dan kasnije oko 22.45 sati u jednom ugostiteljskom objektu zatekla 80 gostiju, iako je radno vrijeme isteklo, čime je prekršena Odluka Republičkog štaba za vanredne situacije.

I policija u Tesliću je imala posla, jer je u 2 sata i 10 minuta poslije ponoći u jednom ugostiteljkom objektu zatekla 17 osoba, iako je radno vrijeme bilo završeno.

Ove događaje policija je prijavila nadležnim tužilaštvima, koja su se izjasnila da se radi o Krivičnim djelima “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”.

Takođe, policija je u protekla tri dana evidentirala i 21 prekršaj po Zakonu o zaštiti stanovništva od zaraznih bolesti, a koji se odnosi na obavezu nošenja zaštite maske na javnim površinama.

“Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske poziva građane da nadležnim službama prijave nedogovorne pojedince ili grupe, koji svojim ponašanjem mogu ga ugroze zdravlje ljudi. U cilju zaštite zdravlja ljudi, a u skladu sa važećim zaključcima Republičkog štaba za vandredne situacije i preporukama Instituta za javno zdravstvo Republike Srpske, policijski službenici MUP RS će i u narednom periodu nastaviti sa provođenjem mjera i radnji iz svoje nadležnosti”, zaključuje se u saopštenju Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79