U jezeru su se utopila dvojica maturanata

Tijela dvojice učenika ubrzo su izvukli vatrogasci, te ih je ekipa hitne pomoći pokušavala reanimirati

Dva sredonjoškolca od 17 i 18 godina utopila su se u Bedekovčanskim jezerima kod Krapine.

Mladići su otišli na jezera nakon što su preuzeli svjedočanstva o srednjoj školi, prenose hrvatski mediji.

Sa njima u društvu bio je još jedan mladić, koji je neplivač i nije htio da se kupa.

Svi trojica su bili učenici trećeg razreda.

Tijela dvojice učenika ubrzo su izvukli vatrogasci, te ih je ekipa hitne pomoći pokušavala reanimirati. Oni su prebačeni u bolnicu, ali su preminuli nekoliko sati kasnije.

Nakon nekoliko sati reanimacije i žestoke borbe za život mladića, preminuli su 18-godišnjak i 17-godišnjak s područja Mihovljana mjesta nedaleko od Krapine.

Kako doznajemo, obojica su danas završila trogodišnju Srednju školu u Krapini te su slavili svoju maturu. Bili su s trećim prijateljem te su biciklima došli feštati na Plavo jezero, jedno od njih pet u obližnjoj Bedekovčini.

Kako su istražiteljima ispričali svjedoci, dva mladića su se odlučila okupati nešto poslije 15 sati iako je ondje kupanje zabranjeno. Treći je ostao čuvati stvari. Kroz 15 minuta se čuo smijeh, a zatim je navodno jedan počeo zapomagati. Krenuo se utapati svega pet do 10 metara od obale i drugi mu je pokušao pomoći. Na kraju su obojica završili pod vodom.

Muškarac koji se našao u blizini pozvao je centar 112 te su ondje odmah poslani vatrogasci, Hitna pomoć i policija.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79