U južnokorejskoj seriji snimljenoj prije dvije godine opisana borba s koronavirusom

Korejska serija “My Secret Terrius” koja je objavljena 2018. godine, a koja govori o smrtonosnom koronavirusom, ovih dana postala je jedna od pet najgledanijih serija u Velikoj Britaniji.

Aktivirana VIBER grupa o aktuelnostima vezanih za koronavirus Covid-19

U ovoj špijunskoj drami jedan od likova upozoren je na koronavirus koji je sličan gripi, a čiji je period inkubacije 14 dana. Ovaj virus u seriji napada pluća i za njega ne postoji vakcina. Virus su razvili teroristi.

Scena koja je zaukupirala mnogo pažnje je pri kraju desete epizode, u kojoj se govori o mutant kornavirusu koji može da ubije oko 90 posto zaraženih. Doktorica u ovoj seriji virus upoređuje s prethodnim epidemijama kao što su MERS i SARS virusi koji pripadaju istoj porodici.

Osobe koje su je pogledale na društvenim mrežama pišu kako je ova serija zastašujuće predvidljiva. Neki su pak kazali da je to samo slučajnost.

Za razliku od izmišljenog koronavirusa u My Secret Terrius, smatra se da koronavirus uzrokuje smrtnost od oko jedan posto.

Ono što je još gledateljima zapelo za oko je kada pri kraju epizode uče školarce kao pravilno da peru ruke.

Serija je snimana u Južnoj Koreji i Poljskoj prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79