U kafani zaboravio cijelu penziju: Pronašao je i vratio pošteni konobar Enes

Enes Kosovac (35), konobar iz Nove Varoši, juče je dio radnog vremena proveo u potrazi – za starijim zemljakom koji je u kafiću zaboravio 40.000 dinara (665 KM)

Potraga je uspješno završena, rasejani Novovarošanin je dobio svoj novac, a Enes, u situaciji u kojoj bi se možda neke njegove kolege napravile lude i pare stavile i džep, dokazao poštenje.

– Nijednog trenutka nisam razmišljao da taj novac, a o velikoj se sumi radi naročito za siromašnu opštinu kakva je Nova Varoš, prisvojim. Ničija muka drugoga nije usrećila – priča za Blic Kosovac.

Po struci je elektrotehničar, ali radi kao konobar u jednoj piceriji. U srijedu prije podne, dok je u bašti restorana skupljao čaše za stolom za kojim je prethodno sjedio Toma Obućina, primijetio je parče papira u kome je bio zamotan novac.

Gosta koji je zaboravio novac znao sam iz viđenja, ne po imenu i prezimenu. Odmah sam obavijestio gazdu koji mi je pomogao da ga saznam o kome se radi i da mu vratim pare – kaže Kosovac.

Nesvjestan da mu je penzija ostala na kafanskom stolu, Tomo Obućina se u to vrijeme nalazio u taksiju. Kad mu je Enes javio da je otišao bez para, vratio se u piceriju.

– Obućina me je u znak zahvalnosti častio i cijeloj kafani dao piće na njegov račun. I ranije sam nalazio tuđi novac, najviše po 500 – 1.000 dinara, ali nikada ovoliku sumu – prenosi pošteni konobar iz Nove Varoši, piše Blic.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79