U kafiću pretukli muškarca nakon što je negirao da im duguje novac

Općinski sud u Zenici potvrdio je optužnicu zeničkog Kantonalnog tužilaštva protiv Almira Jašarevića i Mirze Drinića, kojom ih tereti za nanošenje teških tjelesnih povreda, saopćeno je iz Tužilaštva ZDK.

Oni su, prema navodima iz optužnice, 1. septembra, oko 10 sati, u pubu “Stari sat” u Zenici fizički napali Š. D., nakon što je prethodno između njih došlo do prepirke zbog novčanog duga prema Jašareviću.

On im je, kako se navodi u optužnici, kazao da ne poznaje Jašarevića, niti da prema njemu ima ikakav dug.

– Izrevoltirani time zadali su mu nekoliko udaraca otvorenim šakama u lice, od čega je pao na pod, a zatim su ga šakama izudarali po cijelom tijelu, nanijevši mu tešku tjelesnu povredu u vidu prijeloma nosne kosti, te više nagnječenja na glavi, ramenu, nadlaktici i leđima – navedeno je u optužnici.

Jašarević je i ranije hapšen i osuđivan zbog iznude, nasilničkog ponašanja, ugrožavanje sigurnosti, kao i krivotvorenja isprave.

U maju 2017. godine uhapšen je nakon četveromjesečne istrage koju su pod nadzorom Tužilaštva ZDK provodili SIPA i MUP ZDK.

Tada mu je policija oduzela skupocjeni “audi A6” i motocikl, za koje se sumnjalo da su iznuđeni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79