U Kaknju uspjeli spasiti kuću porodice Mehanović

U popodnevnim satima u Kaknju, u neposrednoj blizini porodične kuće Mehanović, rijeka Zgošća prijetila je da direktno svojom bujicom udari na njihov dom.

Zahvaljujući mašinama i mještanima izbjegnuta je katastrofa. Mašine i dalje čiste korito nabujale Zgošće. Na terenu se vodi intenzivna borba s bujicama, u brojnim selima mještani su izašli s alatom i dajući maksimum, bore se s nedaćama, mašine se i dalje upućuju na teren, piše Avaz.

Saobraćaj prema Brnjicu obustavljen je do daljnjeg, jedina alternativa trenutno je preko Ponijera.

U Semetišu bujica ugrožava put. Put prema Subotinju je u prekidu zbog odrona i zbog izlijevanja vode iz korita Ribnice. Problema ima i u Gornjim Lučanima.

U Zagrađu je došlo do začepljenja propusta ispod puta u blizini džamije.

U prekidu je put za Javor i Gornju Papratnicu zbog izlijevanja potoka. V. d. načelnika Aldin Šljivo je izdao naredbu o mobilizaciji svih raspoloživih resursa koji se mogu upotrijebiti u borbi s vodenim bujicama.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79