U kamionske dijelove i sportsku opremu sakrili preko 258 kila marihuane

Na Gradini i Preševu zaplenjeno preko 285 kilograma marihuane

Zajedničkim radom carinskih i policijskih službenika na graničnim prelazima Gradina i Preševo 20. januara 2024. godine spriječena su dva pokušaja krijumčarenja narkotika i zaplijenjeno je ukupno 285,8 kilograma marihuane.

Prvi slučaj otkriven je na graničnom prelazu Gradina, kada je na izlazu iz zemlje za detaljnu kontrolu izdvojen kamion turskih registarskih oznaka, koji je prevozio dijelove i pribor za motorna vozila iz Francuske ka Turskoj.

Kontrolom koja je sprovedena sat vremena po ponoći, među prijavljenom robom pronađene su i tri kutije ispunjene paketima marihuane.

U njima su otkrivena 33 paketa droge, ukupne težine 135 kilograma.

Istog dana je oko 9 časova ujutru na ulaznoj strani graničnog prelaza Preševo radi detaljne kontrole zaustavljen kamion beogradskih registarskih oznaka, natovaren sportskom opremom.

U tovarnom dijelu prikolice se pored kutija sa prijavljenom robom našlo i 12 putnih torbi ispunjenih paketima marihuane, čija je ukupna težina 150, 8 kilograma.

U oba slučaja droga je zajedno sa vozačima i vozilima predata MUP u dalju nadležnost.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79