U kancelariji Amira Zukića pronađen list papira sa dva imena i 12.700 eura

U nastavku suđenja optuženima za nezakonita zapošljavanja u javni sektor danas je u Općinskom sudu u Sarajevu saslušan Ismet Katana, vještak kriminalističke struke MUP-a KS-a. Na optuženičkoj klupi su Amir Zukić, Safet Bibić, Senad i Nedžad Trako, Ramiz Karavdić, Esed Džananović i Asim Sarajlić.

Vještačenjem lista papira koji je 17. februara 2017. godine pronađen u Zukićevoj kancelariji utvrđeno je da je Safet Bibić ispisao: “Zenica, Elektroprivreda Brajko Hasančić, Tuzla Elektroprivreda Mensur Garić”. U tom listu papira je, naglasila je na početku ročišta tužiteljica Bojana Jolović, pronađeno ukupno 12.700 eura, piše Oslobođenje.

Katana je na vještačenje dobio sporni uzorak spomenuti list papira, te još nekoliko nespornih uzoraka poput nekoliko Bibićevih molbi u vrijeme dok je bio u pritvoru u KPZ-u Sarajevu upućenih Općinskom sudu u Sarajevu, te jedna Zukićeva molba također iz vremena kada je bio u pritvoru sarajevskog zatvora.

Vještač je detaljno obrazložio karakteristike rukopise obojice optuženih, te na koncu zaključio da je urkopis na spornom uzorku (list papira pronađen u Zukićevoj kancelariji) pripada Safetu Bibiću.

Suđenje se nastavlja 11. februara.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79