U Kantonu Sarajevo 111 novozaraženih koronavirusom, preminule četiri osobe

U Kantonu Sarajevo potvrđeno je 111 novih slučajeva zaraze koronavirusom. Riječ je o 621 uzorku koji je prikupljen u periodu od 11. do 14. oktobra, a analiziran u posljednja 24 sata

.

Od ukupnog broja novozaraženih, 72 osobe (64,86 posto) su u samoizolaciji od ranije i pripadaju porodičnim klasterima ili su kontakti ranije oboljelih, podaci su Zavoda za javno zdravstvo KS.

– Oporavile su se još 33 osobe, a preminule četiri. U izolatoriju KCUS-a hospitalizirano je 49 osoba. U posljednja 24 sata iz bolnice je otpuštena jedna osoba. Broj aktivnih slučajeva u Kantonu Sarajevo je 503, a u izolaciji je 1.114 osoba – saopćeno je iz Zavoda.

Zbog povećanja broja zaraženih u Kantonu Sarajevo posljednjih dana, Krizni štab Ministarstva zdravstva donio je novu Naredbu sa oštrijim mjerama, nego što to svojom aktuelnom naredbom preporučuje Federalni Krizni stožer/štab, koja stupila na snagu danas.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79