U Kantonu Sarajevo 75 novozaraženih, od jučer se oporavilo još 78 osoba

Nakon što su obrađena 343 testa, potvrđeno je 75 novih slučajeva zaraze koronavirusom u Kantonu Sarajevo, podaci su iz izvještaja dostavljenog jutros iz Zavoda za javno zdravstvo KS.
U pitanju su rezultati analize provedene u protekla 24 sata nad uzorcima prikupljenim u periodu od 25. do 29. jula ove godine.

Dodavanjem i ovih rezultata, u Kantonu Sarajevo trenutno su aktivna 1.223 slučaja, saopštavaju iz ovog kantonalnog zavoda.

Na bolničkom liječenju u Izolatoriju Kliničkog centra Univerziteta u Sarajevu nalazi se 75 osoba. Većina ih je vitalno stabilna, dok dvije osobe koriste potporu respiratora pri disanju.

Nažalost, u protekla 24 sata preminule su još dvije osobe, čime je broj umrlih uzrokovan zaraznim oboljenjem COVID-19 povećan na 31.

Pet osoba je otpušteno sa ovog bolničkog liječenja.

U isto vrijeme, evidentiran je oporavak 78 osoba od ove zarazne bolesti. Uz ovaj broj, ukupno su do sada u Kantonu Sarajevo oporavljene 983 osobe.

U periodu od 16. do 30. jula ove godine, na osnovu preporuka epidemiologa, rješenjima inspekcije ili Ministarstva zdravstva KS naloženo je 1.649 samoizolacija prenosi Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79