U Kantonu Sarajevo 88 medicinskih radnika dobilo posao

Ministrica za rad, socijalnu politiku, raseljene osobe i izbjeglice Kantona Sarajevo (KS) Jasna Agić, koja je i v. d. ministrice zdravstva u KS, kazala je danas na Skupštini KS da su potpisani ugovori o radu sa 88 zdravstvenih radnika.

Agić je odgovarala na zastupničko pitanje Vedrana Jakupovića o upošljavanju novih medicinskih radnika i organizaciji rada u zdravstvenim ustanovama u Kantonu Sarajevo s obzirom na lošu situaciju koja je izašla na vidjelo usljed pandemije koronavirusa.

Ona je kazala da su ugovori potpisani sa 88 radnika, od čega 36 u Općoj bolnici, 36 u domovima zdravlja i 10 radnika u Zavodu za hitnu medicinsku pomoć.

“Danas je na dnevnom redu i novih 10 miliona KM koje treba usmjeriti za zapošljavanje medicinskog kadra”, kazala je ona.

Kada je u pitanju loša organizacija rada zdravstvenih ustanova, v. d. ministrice zdravstva je kazala da to nije posao Vlade KS.

“Vlada KS je zdravstvenim ustanovama osigurala sve potrebno za rad – zaposlili smo ljude, nabavili novu opremu. Ne znam da li se očekuje od vlade i da organizuje rad ustanova, oni imaju direktore čija je to primarna zadaća”, poručila je Agić.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79