U koje gradove ulazi maloprodajni gigant: Građani u BiH već nude zemljište na prodaju Lidlu

Informacija njemačkih medija da je maloprodajni gigant Lidl zainteresovan za ulazak na tržište Bosne i Hercegovine, izazvala je mnogo pažnje u našoj zemlji.

Podsjetimo, njemački portal Lebensmittel Zeitung, koji prati informacije u trgovini i smatra se pouzdanim izvorom, najavio je da bi Lidl prve objekte u našoj zemlji mogao otvoriti već 2022. a na kraju bi moglo biti otvoreno do 30 trgovina u zemlji.

“Lidl” sa 30 trgovina ulazi na tržište BiH već 2022. godine?

S obzirom na veliki interes građana u našoj zemlji za ovu informaciju portal BiznisInfo donosi i nove detalje.

Naime, Lidl prema tvrdnjama pouzdanih izvora planira na početku otvoriti centre u gradovima koji imaju više od 30.000 stanovnika.

S druge strane, u gradovima s velikom kupovnom moći, poput Sarajeva ili Mostara, Lidl vidi potencijal za nekoliko lokacija.

Koliko je informacija imala odjeka govori činjenica da se portalu BiznisInfo već javljaju građani koji nude zemljište na prodaju Lidlu, s obzirom da je poznato da ova kompanija uvijek gradi vlastite objekte, umjesto da kupuje postojeće.

Inače, saznanja BiznisInfa mimo pisanja njemačkih medija govore da je ovaj put informacija o ulasku Lidla pouzdana.

Iz kompanije su se na ovaj potez odlučili nakon velikog uspjeha koji je ostvaren na tržištu Srbije, te nakon dobrih rezultata u Hrvatskoj, gdje grupacija odranije posluje.


Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79