U Konjicu ćete dobiti kaznu ako zaljevate baštu, vrt, zelenu površinu ili trotoar

U Konjicu ćete dobiti kaznu ako zaljevate baštu, vrt, zelenu površinu ili trotoar


S obzirom da je u posljednjih nekoliko dana došlo do smanjenog dotoka vode ali i nekontrolisanje potrošnje vode, prinuđeni smo da uvedemo preventivne mjere kako u narednom periodu ne bi došlo do problema u redovnom vodosnadbijevanju.

U tom smislu, a na osnovu člana 68. odluke o vodovodu i kanalizaciji, br. 03-02-2-4083/21 od 31.12.2021. godine, zabranjuje se upotreba vode u ljetnom periodu u svrhu zalijevanja bašti, vrtova, zelenih površina, polijevanje trotoara i svih ostalih javnih površina tokom dana od 5 do 23 sata dok se ne poveća izdašnost izvorišta odnosno ne dođe do povoljnijih vremenskih prilika.

Svako postupanje suprotno navedenom imat će za posljedicu isključenje sa vodovodne mreže i izricanje novčane kazne za prekršioca shodno Odluci o vodovodu i kanalizaciji. Radnici JKP “Vodovod i kanalizacija” Konjic i nadležni inspekcijski organi Općine Konjic vršit će stalnu kontrolu provođenja propisanih mjera.” – naveli su iz JKP “Vodovod i kanalizacija” d.d. Konjic


Pošalji vijest
Pošalji vijest

Imate vijesti koje želite podijeliti anonimno?
Javite nam putem Vibera ili e-maila!

VIBER EMAIL

Društvene mreže

Pratite nas na društvenim mrežama kako biste uvijek bili u toku s najnovijim vijestima i ekskluzivnim sadržajem!

Preuzmite našu službenu aplikaciju i uživajte u bržem i lakšem pristupu svim najnovijim vijestima, direktno na vašem mobilnom uređaju!

Crna Hronika Andorid AplikacijaCrna Hronika iOS Aplikacija