U Krajini ogorčeni na Sebiju Izetbegović i Fadila Novalića: Sarajevo odbija da primi oboljelog od koronavirusa!

Portali u Krajini objavljuju ogorčene tekstove o odbijanju Sarajeva da primi pacijente oboljele od koronavirusa u Bihaću. Istovremeno, Sarajevo je puno bolje opremljeno bolnica u Bihaću koja nije uvršteni u listu Vlada FBiH za pomoć od 30 miliona KM

Muškarac iz Bihaća druga je osoba pozitivna na koronavirus u ovom gradu, što je potvrđeno današnjim testiranjem u KCU u Sarajevu. Direktor Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić” u Bihaću Hajrudin Havić istakao je kako je pacijent hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti.

– Danas nam je potvrđen i drugi pozitivan slučaj na koronavirus. Pacijent je razvio težu kliničku sliku i ostaje u izolatoriju Kantonalne bolnice u Bihaću do daljnjeg. Pod konstantnim je nadzorom ljekarskog tima i to je sve što u ovom trenutku možemo reći, kazao je za portal USN direktor Kantonalne bolnice Hajrudin Havić.

Na pitanje da li će se zaražena osoba, koja je u teškom stanju, izmjestiti u Sarajevo, direktor Havić kaže da Sarajevo ne želi razgovarati na ovu temu:

– Danas smo stupili u kontakt sa Sarajevom, ali glavni grad naše države odbija da razgovara na tu temu. Kako su nam kazali, USK ima svoj izolatorij i da se sami o sebi brinemo. Sarajevo je puno bolje opremljeno nego mi, čak su uvršteni na listu Vlade FBiH novčane pomoći od 30 miliona KM, a podsjećam da naša bolnica nije. Jasno smo kazali da nismo opremljeni za ovakvu situaciju jer imamo samo pet respiratora, ali oni ne žele da razgovaraju na ovu temu – kaže direktor Havić.

Brojni portali i javnost u Krajini negoduju zbog ovakve politike zvaničnog Sarajeva, a portal USN postavlja i pitanje – kome i čemu služi Univerzitetski klinički centar u Sarajevu, te podsjeća da je Unsko-sanski kanton uz Federaciju BiH i još četiri kantona jedan od osnivača UKC-a, te da građani USK nisu ništa manje važni od građana Sarajeva koji po ko zna koji put pokazuje maćehinski odnos prema ovom kantonu.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima!

Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79