U kutiju ubacivali popunjene listiće, a sa biračkog mjesta iznosili prazne

Kod lica su pronađeni nepopunjeni glasački listići i on je pozvan u prostorije Policijske stanice Istočna Ilidža

Štabu Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske “Izbori 2020”, koji prati i preduzima mjere i radnje s ciljem održavanja povoljne bezbjednosne situacije u Republici Srpskoj na dan lokalnih izbora u BiH, prijavljeni su određeni incidenti na glasačkim mjestima.

(FOTO) Pokušali ubaciti 150 falsifikovanih glasačkih listića za kandidate stranaka SNSD-a i SDA-a!

Policijskoj stanici Bileća direktor Osnovne škole “Sveti Sava” u Bileći LJ.M. prijavio je jutros u 5.55 časova da je na objektu područne škole u Mekoj Grudi, gdje se nalazi i glasačko mjesto te mjesne zajednice, polomljeno više stakala.

Na lice mjesta odmah je upućena policijska poatrola, a o događaju je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Trebinje koji je naložio da se izvrši uviđaj, saopšteno je iz MUP-a Srpske.

Glasačko mjesto u Mekoj Grudi otvoreno je u 7.00 časova, a u toku je rad na pronalasku počinioca i dokumentovanja krivičnog djela oštećenje ili oduzimanje tuđe stvari.

U 9.10 časova predsjednik Opštinske izborne komisije Novi Grad zatvorio je glasačko mjesto u Suhači. On nije zahtjevao pomoć policije.

Policijskoj stanici Istočna Ilidža prijavljena su tri slučaja na dva glasačka mjesta na području ove opštine. U 8.10 časova na glasačkom mjestu u Ulici Nikole Koljevića 18 došlo je do kratke obustave glasanja jer je S.M. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene.

Kod lica su pronađeni nepopunjeni glasački listići i on je pozvan u prostorije Policijske stanice Istočna Ilidža.

Na istoj lokaciji u 8.50 došlo je od kratke obustave glasanja iz razloga što je lice S.T. pokušala da u glasačku kutiju ubaci popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznese nepopunjene listiće. Osoba je pozvana u Policijsku stanicu Istočna Ilidža radi davanja izjave.

Na glasačkom mjestu u Ulici Ravnogorska 147 u opštini Istočna Ilidža došlo je do kratke obustave glasanja, jer je D.P. u glasačku kutiju ubacio popunjene glasačke listiće, a iz objekta iznio nepopunjene koji su kod njega pronađeni.

I on je pozvan u prostorije Policijske stanice Istočna Ilidža.

Policijskoj stanici Ugljevik prijavljeno je da je u 9.19 časova na glasačkom mjestu Donje Zabrđe-Posavci B.M. polupao glasačku kutiju. O događaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji se izjasnio da se lice liši slobode i da se protiv njega dostavi izvještaj o počinjenom krivičnom djelu sprječavanje održavanja izbora i glasanja.

U 11.10 časova u Gradskom parku u Doboju došlo je do okupljanja grupe lice, njih oko 200, koje su organizovali lideri opozicionih stranaka u Doboju. Oni su se razišli oko 12.00 časova, navodi se u saopštenju.

Iz MUP-a podsjećaju da zbog održavanja lokalnih izbora, lokacije za izdavanje ličnih dokumenata MUP-a Republike Srpske /referati ličnih karata, prebivališta, boravišta i JMB, uključujući akviziciju/ rade danas do 19.00 časova.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79