U mjesec i po izgorjele četiri sportske kladionice u Sarajevu: Ni za jedan požar još nije saopćen uzrok

U nešto više od mjesec i po na području Sarajeva u četiri sportske kladionice došlo je do požara u ranim jutarnjim satima.

U Kranjčevićevoj ulici je početkom juna došlo do požara u prostorijama sportske kladionice “Sport Plus”.

– Tom prilikom je ustanovljeno da je do požara došlo u periodu od 5. juna 2019. od 22 sata do 6. juna 2019. godine do 2.50 sati te da je, najvjerovatnije, kamenom koji je pronađen u unutrašnjosti objekta, razbijen stakleni portal na ulaznim vratima. Način na koji je došlo do požara, nije utvrđen – saopćeno je iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo.

U noći sa 17. na 18. juni došlo je do požara u sportskoj kladionici “Wwin” na Ciglanama, koja je u potpunosti izgorjela.

U noći sa 21. na 22. juli na Bulevaru Meše Selimovića došlo je do požara u objektu sportske kladionice “Premier”. Na objektu koji je skoro u potpunosti izgorio, nastupila je velika materijalna šteta.

I posljednji, četvrti požar u sportskoj kladionici “Bet Live” prijavljen je u noći sa ponedjeljka na utorak u 3.35 sati.

Ni za jedan požar još nije saopćen uzrok iako se sumnja na namjerne paljevine.

– Policijski službenici nastavljaju dokumentirati navedeni požar – saopćeno je iz MUP-a KS nakon požara u sportskim kladionicama prenosi Avaz.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79