U mnogim banjalučkim naseljima putevi puni rupa, vape za sanacijom

Rupe i oštećenja na putevima u mnogim naseljima već duže vrijeme prave probleme vozačima, ali, kako kažu mještani, sanacije nema još ni na vidiku.

Prema riječima građana, uskoro će maj, a njima preostaje samo da čekaju i da svaki dan voze preko kratera na putevima.

Obrenko Slavnić, predsjednik Savjeta MZ Lazarevo 1, kaže da je grad u haosu kada su rupe u pitanju.

“Stanje na kolovozima je veoma loše, rupe su ogromne i to je trenutno gorući problem. Mještani i vozači se stalno žale”, rekao je Slavnić za “Nezavisne”.

Naglašava da je tokom prošle godine mali broj puteva asfaltiran, te da je ove godine još gore stanje.

“Mi smo već nekoliko puta slali dopise Gradskoj upravi, ali niko ne odgovara”, dodaje Slavnić.

Darko Milaković, predsjednik Savjeta MZ Obilićevo 2, kaže da se građani žale da je mnogo rupa na putevima i da je sanacija potrebna.

“Mještani Obilićeva se žale da se rupe ne krpe, a koliko sam primijetio skoro isti je slučaj u cijelom gradu, ne samo ovdje”, rekao je Milaković.

Primjetno je, dodaje, da se putevi slabije održavaju u odnosu na prethodne godine.

“Trebalo bi malo više da se angažuju po tom pitanju pošto je to redovan zadatak koji obavlja nadležno odjeljenje”, kazao je Milaković.

Miladin Maličević, predsjednik Savjeta MZ Česma, kaže da su neke rupe sanirane prije dvadesetak dana na glavnoj ulici, ali da nije sve riješeno.

“Potrebno je da se saniraju rupe u još nekoliko ulica. Planirano je da to bude riješeno kada je rađen i glavni put, ali vjerovatno nije bilo dovoljno sredstava”, rekao je Maličević.

Darko Sabljić, predsjednik Savjeta MZ Kočićev vijenac, kaže da u glavnim ulicama nema mnogo rupa i oštećenja, ali da su ona vidljiva u ulici prema Šibovima.

Marko K. iz Lazareva kaže da svaki dan na posao ide automobilom te da se trudi zaobići sve rupe na putevima, ali da ošteti automobil kad naleti na neku veću.

“Zna se desiti da nekad ne mogu zaobići rupu na cesti ili da je uopšte ne vidim kad pada kiša. Sad je lijepo vrijeme, budžet je usvojen i ne vidim razlog da se sanacija kolovoza ne ubrza”, kaže Marko.

Iz Odjeljenja za saobraćaj i puteve su za “Nezavisne” kazali da je započelo održavanje gradskih asfaltnih saobraćajnica.

“S obzirom na to da su sredstva u budžetu značajno umanjena, vršiće se asfaltiranje po prioritetima”, naveli su kratko iz ovog odjeljenja u Gradskoj upravi.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79