U Mostaru danas u 15 sati izmjerena najviša temperatura u Evropi

Nakon perioda nešto hladnijeg vremena, Bosnu i Hercegovinu ponovo je zahvatio toplotni val, a danas je upravo u Mostaru u 15 sati izmjerena najviša temperatura u Evropi te je iznosila 41 stepen Celzijusa.

U Mostaru paklene vrućine, živa na gradskom termometru skočila na 41 stepen

Prema podacima stranice Weather Online, u Mostaru je danas u 15 sati zabilježena temperatura od 41 stepen Celzijusa što je grad na Neretvi svrstalo u sami vrh Evrope.

Osim Mostara, među najtoplijim gradovima u Evropi našli su se i Zenica i Banja Luka u kojima je u 15 sati izmjereno 39 stepeni Celzijusa.

Osim stranice Weather Online, slični parametri zabilježeni su i na mjerenjima Federalnog hidrometeorološkog zavoda koji je stranici naveo kako je u Mostaru zabilježena temperatura od 41 stepen Celzijusa, a val vrućine pogodio je i Trebinje, Doboj i Široki Brijeg gdje je zabilježena temperatura od 38 stepeni Celzijusa.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, visoke temperature mogu se očekivati i u narednim danima, s tim što se za vikend u pojedinim dijelovima Bosne očekuje kiša ili pljuskovi s grmljavinom što će svakako “rashladiti” piše Klix.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79