U Mostaru pronađena avio bomba iz Drugog svjetskog rata, uklanjanje zakazano za 2. april

Na lokaciji Agronomskog i prehrambenog tehnološkog fakulteta u naselju Rodoč područje Grada Mostara, pronađena je neeksplodirana avionska bomba iz perioda Drugog svjetskog rata.

Dana 2. aprila u 9.00 sati, Federalna uprava civilne zaštite, nadležna za humanitarno deminiranje i uništavanje mina i neeksplodiranih ubojnih sredstava, planira započeti iskopavanje neeksplodirane avionske bombe, te najkasnije do 11,30 sati izvršiti utovar iste.

Obavještava se stanovništvo, s navedene lokacije, da poduzmu mjere predostrožnosti u radijusu od 500 metara (ukloniti sva parkirana vozila), u navedenom vremenu predviđenom za iskopavanje i utovara neeksplodirane avionske bombe.

Dana 2. aprila u 11.30 sati, izvršiti će se transport neeksplodirane avionske bombe rutom: Rodoč, lokalnim putem do izlaska na magistralni put M17, istim u pravcu Bijela.

Stanovništvo se obavještava da će se na navedenoj ruti transporta avionske bombe, od strane nadležnih institucija, poduzeti određene sigurnosne mjere fizičkog osiguranja transporta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79