U Mostaru se potukli pripadnici navijačkih grupa Ultrasi i Red Army, reagovala policija

Premijer liga Bosne i Hercegovine u fudbalu nastavlja se za mjesec (27. februara), a po svemu sudeći na tribinama neće biti navijača zbog pandemije koronavirusa.

Međutim, to ne smeta navijačima, koji i tokom “zimske pauze” prave probleme. Tako je jučer u Mostaru došlo do sukoba fanova gradskih rivala – Veleža i Zrinjskog, javlja Faktor.

– PU Mostar je obaviještena da je došlo do tuče više osoba kod hotela Ero. Na mjesto događaja izašla je policija, te je utvrđeno da je do tuče došlo između pripadnika navijačkih grupa Ultrasi i Red Army.

Tom prilikom na mjestu događaja zatečene su dvije osobe, A. K. (1999. godište), koji je zadobio lakše tjelesne povrede, i M. M. (2002. godište), koji je policiji dao pogrešne lične podatke, te mu je uručen prekršajni nalog. Osobi koja je zadobila lakše tjelesne povrede ukraden je novčanik i mobitel, a tokom tuče oštećeno je jedno vozilo – saopćeno je iz MUP-a HNK.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79