U Mostaru ugostitelji i trgovci obaraju rekorde u poslovanju

Uprkos kalendarskoj jeseni, Mostar i dalje uživa u ljetnom vremenu, poznatom kao “bablje ljeto”. Najveći grad u Hercegovini preplavljen je domaćim i stranim turistima koji, baš kao tokom visoke turističke sezone, uživaju u otvorenom zraku i ljepotama ovog biseru Bosne i Hercegovine.

Na ulicama Mostara, stari grad vrvi turistima koji su stigli kako organizirano, tako i individualno, te odlučili provesti nekoliko dana u ovom prelijepom gradu. Svi uživaju u sunčanim danima, šetnjama starim gradskim jezgrom i fotografiranjem uz čuveni Stari most. Oni koji vole adrenalinske sportove mogu svjedočiti skokovima s mosta u rijeku Neretvu.

Turisti su danas snimali ove nevjerojatne skokove kako bi zabilježili trajne uspomene na svoj boravak u gradu, dijeleći svoje fotografije i videozapise na društvenim mrežama, često označavajući lokaciju tog važnog mjesta.

Dok posjetitelji uživaju u Mostaru, trgovci su preplavljeni poslom, a restorani i kafići traže mjesto više. Gradski prihodi također bilježe rekordne brojke tokom ovih sunčanih dana, nagovještavajući iznimno uspješnu podsezonu u Mostaru.

Turistička zajednica Hercegovačko-neretvanskog kantona izvijestila je kako je ova turistička sezona u Hercegovini oborila sve rekorde, a isto se očekuje i u podsezoni. Posebno su sretni zbog porasta stranih gostiju koji sve više borave nekoliko dana u Mostaru.

Mostar je također na vrhu popisa poželjnih turističkih odredišta prema brojnim istraživanjima renomiranih svjetskih turističkih magazina.

Naravno, tradicionalni skokovi s Mostara i Red Bull skokovi za svjetsko prvenstvo, koji se svake godine održavaju na Stari most, značajno doprinose promociji ovog grada. Ti događaji privlače pažnju širom svijeta putem medija i motiviraju brojne turiste da posjete Mostar.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79