U Mostaru više od 61.000 KM javnih sredstava potrošili na “asgdvasd”

Trošenje javnih sredstava rak-rana je bh. društva, a novi mostarski primjer to odlično ilustruje. Više od 61 hiljadu maraka Hrvatski dom herceg Stjepan Kosača potrošio je na stavku “asgdvasd”.

Ovaj očiti “propust” stoji u izvještaju o poslovanju ove ustanove, koji će se naći pred vijećnicima Grada Mostara. Naime, u stavci rashodi, između ostalog, stoji da je za ”asgdvasd” potrošeno 61.739,29 KM. Na ovu anomaliju upozorila je vijećnica Naše stranke Irma Baralija.

“Ono kad u materijalima za sjednicu dobiješ izvještaj o poslovanju jedne od ustanova u Mostaru i shvatiš pravu istinu. Ovdje se desetine hiljada i tisuća zaista troše na ‘asgdvasd’, dakle Bog zna na što. Tako smo i mislili”, napisala je Baralija na društvenim mrežama.

Mostarski portal Bljesak.info piše kako se “najvjerovatnije radi o omašci, a direktor Kosače Danijel Vidović rekao je kako će se ova ustanova uskoro javno očitovati o ovome” piše Klix.

 

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79