U naselju Česma pola kuće u zraku još od poplava 2014.

Najmlađi parlamentarac RS Draško Stanivuković (PDP) objavio je na društvenim mrežama video klip u kojem se vidi kako pola kuće jedne porodice u banjalučkom naselju Česma bukvalno visi u vazduhu.

Porodica i dalje živi u toj kući, iako im je obećan novi smještaj.

  • Mi ili smo ludi ili hrabri, treće nema, prokomentarisao je kratko jedan od stanara ove kuće te dodao da su se više puta obraćali odgovornima, ali da su dobili odgovor da ,,nadležni nisu nadležni za njihov problem”.

Jučer je ovu porodicu posjetio i poslanik Stanivuković

Nažalost, ovo su postali grad i zemlja u kojoj mogu preživjeti samo veliki, moćni, jaki i naravno podobni. Ovdje samo za njih ima prostora i mogućnosti da žive. Za ,,malog” čovjeka ovdje nema života, priča Stanivuković.

Nekoliko metara ispod ove kuće nakon majskih poplava 2014. godine napravljen je potporni zid koji se urušio doslovno nekoliko sati nakon izgradnje. Prema priči mještana vrijednost radova iznosila je 67000 KM.

Takođe, nedaleko od ove lokacije nalazi se i obaloutvrda koja se do sada rušila tri puta i čiju su sanaciju narodnim novcem isplatili isto toliko puta.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments