U nedjelju plivao za krst, u utorak raznio sebe i ljubavnicu

Pavle Rakonjac (31), pripadnik srbijanske Žandarmerije, aktivirao je bombu u svom Opelu i ubio sebe i Marinu P. (28), s kojom je bio u tajnoj vezi, na zabačenom putu između Batajnice i Nove Pazove, a samo nekoliko dana prije tragedije ništa nije ukazivalo na nesreću.

Kolege žandarma Rakonjca kažu da su ga vidjeli u nedjelju kada je plivao za krst, piše Kurir.

“Tog dana djelovao je normalno, bio je raspoložen. Ništa nije ukazivalo da će se desiti tragedija. Inače, bio je dobar kolega, posvećen poslu. Dugo je radio u MUP-u, bio je i u Interventnoj jedinici, a najveća želja u karijeri mu je bila da prijeđe u Žandarmeriju. U tome je uspio i djelovao je zadovoljno. Zbog svega smo zatečeni i ne možemo da vjerujemo da se ovo dogodilo – kaže jedan od kolega žandarma Rakonjca.

Marina je radila kao odgajateljica u vrtiću u Novoj Pazovi i nije bila udata.

Ona je, kako se saznaje, prije nekog vremena raskinula sa svojim dugogodišnjim partnerom kako bi bila s Pavlom. Međutim, kako se pretpostavlja, predomislila se i htjela je da se vrati staroj ljubavi i ostavi žandarma.

Iza Pavla ostali su dvoje djece i supruga.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79