U nedjelju zbog trke obustava autobuskog saobraćaja u Sarajevu

Foto: Bosnainfo

Zbog održavanja sportskog događaja “Run Fest” koji 17. septembra 2023. u Sarajevu organizira “NGO Maraton”, a na osnovu Rješenja Ministarstva saobraćaja KS, od 08.10 do 13.00 sati doći će do obustave autobuskog saobraćaja.

Iz Centrotransa je objavljeno da će saobraćaj biti obustavljen na linijama: Nedžarići – Baščaršija, Nedžarići – Skenderija, Hrasnica – Baščaršija, Dobrinja – Vijećnica i Aerodrom – Bentbaša.

Za navedene linije mijenja se odredišni terminal, umjesto do terminala Baščaršije, Skenderije, Vijećnice i Bentbaše autobusi će saobraćati do terminala Željeznička stanica.

Polazni terminal u navedenom periodu se mijenja i na linijama: Dom Armije – Breka I, Dom Armije – Breka II, Dom Armije – Koševsko Brdo i Dom Armije – Bare.

Na navedenim linijama, autobusi će umjesto sa terminala Dom armije, polaziti sa terminala Sutjeska.

Također, linija Drvenija – Pofalići mijenjat će polazni terminal, te će umjesto sa terminala Drvenija polaziti sa terminala Željeznička stanica, najavljeno je iz Centrotransa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79