U nesreći poginuo suvozač, pijanog vozača policija pronašla kod kuće

U saobraćajnoj nesreći koja se dogodila u Gornjoj Šnjegotini kod Teslića poginuo je D.T. iz Bosanske Gradiške. Iz Policijske uprave Doboj saopćeno je da je “reno kilo” kojim je upravljao M.T. iz Čelinca sletio s puta.

– Policijskoj stanici Teslić, jutros oko 7 sati prijavljena je saobraćajna nesreća u kojoj je vozilo sletjelo sa kolovoza u korito rijeke Lukavac, u mjestu Šnjegotina Gornja – saopćeno je iz PU Doboja.

Iz policije navode i da je izlaskom na lice mjesta u koritu navedene rijeke zatečen putnički autobobil “reno kilo” dok se na mjestu suvozača nalazilo beživotno tijelo nepoznatog lica, a vozač nije zatečen na licu mjesta.

– Utvrđeno je da je u navedenoj saobraćajnoj nezgodi smrtno stradalo lice inicijala D.T. iz Bosanske Gradiške, dok je vozilom upravljalo lice inicijala M.T. sa područja općine Čelinac, koji je pronađen kod kuće, te je isti zbog vidnih povreda prevezen u Dom zdravlja Teslić gdje mu je ukazana ljekarska pomoć – stoji u saopštenju.

Izvršenim alkotestiranjem vozača utvrđeno je prisustvo alkohola u organizmu. Ovom prilikom je utvrđeno da je do nezgode došlo sinoć oko 22 sata.

Protiv osobe inicijala M.T. će Okružnom javnom tužilaštvu Doboj biti dostavljen Izvještaj o izvršenopm krivičnom djelu „Ugrožavanje javnog saobraćaja“ i krivičnom djelu „Nepružanje pomoći licu povrijeđenom u saobraćajnoj nezgodi“.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79