U Neumu mnogo gostiju: Ovogodišnja sezona će biti pun pogodak!

Na neumskoj plaži danas uglavnom bh. gosti. A porastao je i broj rezervacija turista iz inostranstva

U Bosni i Hercegovini vrhunac je toplotnog vala. Brojni građani spas od vrućina potražili su na bh. obali, u moru čija temperatura iznosi ugodna 24 stupnja. Gostiju u Neumu ne nedostaje, a i prve turističke najave su obećavajuće.

S neumskih zidina u more skače Sedin iz Sarajeva. Najbolje osvježenje, kaže pronalazi upravo u moru.

“Ovdje je prekrasno, iz Sarajeva sam došao ovdje sedam dana da budem, voda je ekstra“, rekao nam je Sedin.

Na neumskoj plaži danas uglavnom bh. gosti. A porastao je i broj rezervacija turista iz inostranstva. Ovih dana tu su i gosti iz Srbije.

Posebna je čar i zadovoljstvo uživati na moru, kažu bh. građani, nakon korone i svih epidemioloških mjera koje su bile na snazi u proteklom periodu.

Posjetioci su zadovoljni – kako cijenama i uslugom tako i sadržajima.

A zadovoljni su i turistički radnici. Dosadašnja sezona kažu i više je nego dobra.

“Zasad je ovo jedna od boljih sezona u Neumu i očekujemo da će biti dobra sezona do kraja“, izjavio je za N1 Mihael Krešić, turistički radnik.

“Svi pokazatelji govore da bi sezona mogla biti dobra, nadamo se, posebno jer smo duže vrijeme bili u svojevrsnoj dijeti. Najčešći gosti su nam domaći i gosti iz susjednih zemalja Hrvatska, Srbija, Italija i tako“, rekao je Stanko Raič, vlasnik restorana.

Ranijih godina popunjenost u junu je bila 30 posto, sada se popela na 60 posto, kaže općinski načelnik. Rezultat je to, kako tvrdi, sve bolje ponude koju Neum ima u svim segmentima potrebnim za razvoj turizma. A cijene su kaže na istom nivou kao i 2019. godine.

“S tim da negdje ima možda nekih korekcija u par postotaka, možda niže, čisto da se privuku turisti, da se ponovo otvori ono što je zadnjih godinu i po dana bilo zatvoreno zbog pandemije”, istakao je Dragan Jurković, načelnik Neuma.

Ovogodišnja sezona, kako tvrde, mogla bi biti pun pogodak. A iako zadovoljni dosadašnjim prilivom gostiju, pravi vrhunac očekuju narednog mjeseca.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79