U Neumu potvrđen prvi slučaj koronavirusa!

Prvi slučaj koronavirusa zabilježen je u Neumu, potvrđeno je iz Kriznog štaba ministarstva zdravstva i socijalne zaštite Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Prvi slučaj koronavirusa od početka pandemije zabilježen je u Neumu u srcu turističke sezone, što bi moglo dovesti i do brzog širenje virusa s obzirom na veliku frekvenciju ljudi.

Neum je sedmicama prepun turista, a ono što je zabrinjavajuće jeste da se malo ko u ovom bh. gradu na moru pridržava mjera popust nošenja zaštitnih maski i propisane fizičke distance, prenosi Klix.

Kako se navodi u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici Mostar tokom jučerašnjega dana testirano je 340 uzoraka od čega je u tom kantonu bilo 11 pozitivnih, od čega su iz Mostara četiri, iz Čitluka tri, a iz Jablanice, Neuma, Konjica i Stoca po jedan novi slučaj.

I ovim putem apelujemo na građane da poštuju sve naredbe i preporuke kriznih štabova u našoj zemlji kako bi smanjili širenje koronavirusa.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79