U Njemačkoj je trenutno oko 2.000.000 slobodnih radnih mjesta

U Njemačkoj se broj slobodnih radnih mjesta nešto smanjio u drugoj polovici 2022. godine ali i dalje je velika, bez obzira na postojeće neizvjesnosti zbog energetske krize, objavio je u četvrtak institut za istraživanje tržišta rada IAB.

U trećem je kvartalu, prema istraživanju IAB-a, u cijeloj Njemačkoj bilo 1.82 milijuna slobodnih radnih mjesta, što je 5% manje nego u drugom kvartalu. U odnosu na isto tromjesečje prošle godine, broj slobodnih radnih mjesta veći je za 32%, prenosi dpa.

IAB redovito anketira firme o njihovoj cjelokupnoj ponudi poslova, koja obuhvata poslove koji nisu prijavljeni agencijama za zapošljavanje.

“Tržište rada također se pokazalo relativno robusnim u trećem tromjesečju 2022. godine unatoč nepredvidivosti zbog energetske krize izazvane ratom u Ukrajini”, rekao je IAB-ov stručnjak Alexander Kubis. Dodao je kako je “iskustvo iz karantene pandemije pokazalo da su firne iz sektora koji su bili najviše pogođeni bile suzdržane u zapošljavanju novih radnika”.

Zato se, prema njegovim riječima, u narednim mjesecima mora računati i na smanjenje broja slobodnih radnih mjesta u sektorima pogođenim krizom.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79