U Njemačkoj poginuo bračni par iz Bosanske Posavine

Na željezničkoj stanici u Reutlingen – Sondelfingenu naletio voz.

U subotu navečer u Reutlingenu poginuo je bračni par porijeklom iz Bosanske Posavine. Kako javlja “Fenix Magazin”, na Anđelka (71) i Mandu Dugonjić (67) na željezničkoj stanici u Reutlingen – Sondelfingenu, naletio je voz. I to voz koji nije tamo redovno vozio već onaj koji vozi samo u vanrednim situacijama, prenosi “Fenix”.

– Svi smo jako potreseni i ne možemo vjerovati da se to dogodilo. Pokojni Anđelko je bio dugogodišnji naš član i veliki zaljubljenik u nogomet. Anđelko je koliko znam porijeklom iz Skakave Donje kod Brčkog, a Manda iz Travnika. U Njemačkoj žive preko 40 godina, imaju tri kćerke i sina kojima smo izrazili svoju saučešće – rekao je za Fenix Magazin Nikola Šolić, predsjednik SV Croatije Reutlingen dodajući kako su poginuli željeli skratiti put.

“Tužnim srcem se moramo oprostiti od našeg dugogodišnjeg člana i prijatelja Anđelka Dugonjića koji je sa njegovoj suprugom Mandom tragično poginuo.
Za Anđelka njegova Croatia nije bila samo neki nogometni klub a za Croatiu on nije bio samo neki član i navijač.
Njemu dodijeliti počasno članstvo samo je mali znak naše zahvalnosti, on će uvijek sjediti na tribini u našim srcama.
U mislima će uvijek biti s nama a možda će i ponekad na svom oblaku da pogleda šta njegova Croatia to radi.
Počivajte u miru Božjem 🙏 ” – izjavili su iz SC Croatia Reuntingen 1974 čiji su Anđela i Mandu bili članovi.

 

Avaz

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79