U Novoj Gradiški otkriven spomenik neprežaljenom pjevaču: Znate li o kome je riječ?

U Novoj Gradiški danas je otkriven spomenik prerano preminulog pjevaču Toši Proeskom. Makedonski slavuj upravo je izgubio život na autocesti kod Nove Gradiške 16. 10.  2007. godine.

Kip je izradio Slavko Bunić, a na svečanom otkrivanju bili su gradonačelnik Nove Gradiške Vinko Grgić, veleposlanik Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, ali i gradonačelnik Kruševa Tome Hristovski.

Makedonski slavuj upravo je izgubio život na autocesti kod Nove Gradiške 16. listopada 2007. godine

Veleposlanik Sjeverne Makedonije Milaim Fetai, gradonacelnik Nove Gradiske Vinko Grgic i gradonacelnik grada Krusevo Tome Hristovski piše Jutarnji.

VW Touareg kojim je upravljao Georgij Georgijevski (32) zbog neprilagođene brzine i premalog razmaka između vozila, udario je u prikolicu tegljača pri čemu se desna, suvozačeva strana gdje je sjedio upravo Toše, zabila pod prikolicu kamiona.

Kako je vozač izgubio kontrolu na vozilom tako se Touareg zaokrenuo na cesti i potom silovito udario u metalnu ogradu koja razdvaja dva traka auteceste. Desna prednja strana vozila potpuno je uništena, a dijelovi moćnog terenca, kotač, tablica, prednja maska vozila i hrpe plastike, lima i stakla razletjeli su se stotinama metara uokolo po autocesti.

– Toše nije bio svjestan smrti. Bio je na suvozačevom sjedalu i kada se automobil zabio pod prikolicu tegljača, na mjestu je poginuo. Morali smo rezati lim kako bismo došli do njegovog beživotnog tijela koje je ležalo prignječeno u automobilu. Glava mu je bila krvava i puna dubokih rana, a lice potpuno neprepoznatljivo. Nisam vidio da su se otvorili zračni jastuci – potreseno nam je ispričao vatrogasac koji je prvi došao do mrtvog Tošetovog tijela i prekrio ga crnom plastikom.
Nedaleko od mjesta nesreće zatekli smo i šokiranog vozača kamiona Kuzmanovića pod čijom je prikolicom poginuo Toše.

– Bio je još mrak, ali magle nije bilo. Odjednom sam iza sebe ugledao jaka svjetla, a samo sekundu nakon toga osjetio sam snažan udarac i začuo prasak, lom lima i stakla.

Vidio sam kako se vozilo nakon toga okretalo po cesti. Odmah sam stao i dotrčao do smrskanog auta. Iz njega se čulo zapomaganje Tošine menadžerice koja je sjedila na stražnjem sjedalu. Kroz plač je vikala ‘Pomaknite lim, izvadite Tošu, izvadite Tošu! – ispričao nam je vozač tegljača Slaviša Kuzmanović (49) iz Beograda, koji tvrdi da je udarac u prikolicu bio toliko silovit da bi i sam sletio s ceste da kamion nije bio natovaren sa 25 tona građevinskih elemenata.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79