BiH U oktobru zapalio kladionicu, danas ubio čovjeka: Poznat identitet uhapšenog zbog ubistva...

U oktobru zapalio kladionicu, danas ubio čovjeka: Poznat identitet uhapšenog zbog ubistva u Hadžićima

Još traje uviđaj u Ramićima kod Pazarića, u općini Hadžići, gdje je danas u popodnevnim satima ubijen 67-godišnji muškarac.

Uviđajem rukovodi dežurna kantonalna tužiteljica, a obavljaju ga pripadnici krim-policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještaci.

Kako nam je nezvanično potvrđeno iz više izvora, zbog ubistva je uhapšen 41-godišnji Timur Kadić iz Sarajeva, odranije poznat po krivičnim djelima.

Iako se spekulisalo o koristoljublju kao motivu ovog zločina, to još nije potvrđeno, kazali su nam naši izvori iz istrage.

Uhapšeni Kadić prošao je trijažu i utvrđeno je da nema rješenja o izolaciji, nakon čega je sproveden u službene prostorije MUP-a Kantona Sarajevo na kriminalističku obradu.

Ubijeni H. Buljubašić, punac je vlasnika pilićare, gdje se zločin odigrao.

Kadić je hapšen u oktobru prošle godine nakon što je u Sarajevu zapalio sportsku kladionicu. Djelo je priznao, kazavši kako je to učinio “jer je veliki protivnik kockanja”. Nakon toga je pušten na slobodu, uz određene mjere zabrane.

Ubistvo je sarajevskoj policiji prijavljeno danas u 17.10 sati. Nakon ubistva, osumnjičeni je pokušao pobjeći, ali je sustignut i zadržan do dolaska policije.

Ubijeni je preminuo na mjestu događaja od obilnog krvarenja, a tokom uviđaja je pronađen i nož kojim je ubistvo počinjeno.

Istraga se nastavlja prenosi Faktor.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79
LM