U Olovu se ne smiruje situacija: Nekoliko porodica zbog poplava iseljeno iz svojih kuća

Zbog pogoršane vremenske situacije Općinski štab CZ Olovo Olovo jučer je na hitnoj telefonski održanoj sjednici donio Odluku o proglašenju stanja redovne odbrane od poplava na području općine Olovo.

Kiša koja je padala tokom cijelog proteklog dana uzrokovala je povišen vodostaj rijeka, i pritoka na cijelom području općine Olovo.

Poplavljeno je pet stambenih objekata od toga je u dva objekta voda zahvatila stambeni dio, tri porodice 7 članova su preselile na više nivoe, većina putnih komunikacija je oštećena.

Najviše su stradali makadamski putevi, oštećene su obaloutvrde na rijekama Stupčanici (Olovske Luke i Karagino Polje) i Krivaji (Solun), poplavljeno je 11 plastenika (0,11 ha) i velike površine poljoprivrednih kultura.

Ekipe civilne zaštite tokom proteklog dana i noći provodile su hitne mjere: ćiščenje propusta mostova kanala, pojačavanje obaloutvrda, iznošenje stvari iz poplavljenih i nepoplavljenih objekata, piše Hayat.

Civilna zaštita Olovo i rafteri DVD Olovo i tokom noći su pratili stanje na terenu i upozoravali stanovništvo na oprez i mjere predostrožnosti.Vlasnicima automobila je sugerisano izmještanje vozila iz gradske zone,kao i sklanjanjanje imovine i dobara iz nižih spratova na veće nivoe.

Prema izvještaju iz CZ Olovo niko nije povrijeđen dok je jedna mašina oštećena prilikom izvođenja radova.

Olovo je ponovo sinoć proživjelo tešku noć koja je donijela manje padavina i povlačenje vode ali od jutros ponovo neizvjesnost zbog kiše koja ponovo pada pojačanim intenzitetom.

Saobraćaj se odvija po vlažnim, mokrim i večinom oštećenim kolovozima. Svi putevi su prohodni.

Svi zainteresovani mogu se priključiti BESPLATNO na OVOM linku, uz aktivno učešće u dijeljenju informacija sa ostalim članovima! Pristupiti možete jednostavno i porukom na naš Viber broj + 387 62 59 69 79